Beschermhoezen voor vorstgevoelige planten
04/12/2017 10:18

Bescherm nu uw dierbare planten!

Klik verder voor meer uitleg.

Bescherm uw kostbare planten tegen vorstschade
Groenblijvende bomen en mediterrane planten zijn gevoeliger aan vorst. Daarom zijn er speciale winterbeschermingshoezen om uw boom of plant tegen de vorst te beschermen.
Onbeschermde groenblijvende planten zoals de palm en olijfboom kunnen in de winter kapotvriezen. Daarvoor bieden wij ademende en licht doorlatende overwinteringshoes die uw planten beschermt tegen winterse neerslag, vorst, wind en uitdroging zonder ze te verstikken. Kan onderaan worden dichtgesnoerd. Afmetingen van de hoes is H 120 cm x Ø 75 cm

Tip bij het gebruik van winter beschermende hoezen
Het is goed om op windstille dagen (vooral bij gematigde temperaturen) de hoes voor een paar uur even te openen, zodat de boom weer frisse lucht en licht krijgt..

Mogelijke schade bij gebrek aan winterbescherming:
De watertoevoer vanuit de wortels staat in de winter zo goed als stil. Wanneer de zon en de wind vrij spel hebben op de bladeren, drogen deze uit en vallen af.  De speciale beschermingshoezen zorgen ervoor dat de bladeren beschermd blijven tegen zon en wind en dus tegen uitdroging. Onder de hoes heerst als het ware een micro-klimaat.
Kijk tussen perioden met vorst even naar de plant om te zien of deze nog wat water kan gebruiken. Indien nodig kan er water toegevoegd worden, dit voorkomt onnodig bladuitval en houdt de plant in betere conditie.