Helleborusdagen 2019
03/12/2018 10:15

Beste klanten,

FEBRUARI = HELLEBORUSMAAND

Hieronder vind je ons programma voor de gehele maand terug.

Graag nodigen we jullie uit naar een van onze evenementen tijdens de maand.

Tot dan,

Het Wilgenbroekteam

PROGRAMMA HELLEBORUSDAGEN 2019

 

DONDERDAG 01 TOT EN MET ZONDAG 10 FEBRUARI

‘HELLEBORUS DE WINTERKONING’

Doorlopende tentoonstelling waarin Helleborus soorten worden getoond in een aangelegde tuin in de serres. Deze worden gecombineerd met andere winterbloeiers en groenblijvende planten. Prachtige combinaties van geur en bloei. De grootste collectie aan Helleborus in de wereld gepresenteerd in een prachtige omgeving.

 

ZATERDAG 16 EN ZONDAG 17 FEBRUARI

‘Het beste gedicht is het gedicht in louter wit (Paul Van Ostaijen)’ - een doorlopende florale tentoonstelling met Helleborus door Ann Desmet. Bloemsierkunst betekent voor Ann het vertalen van emoties en het creëren van schoonheid. Ze laat zich inspireren door de natuur en de kunsten en gaat steeds intuïtief tewerk.

 

‘WORKSHOP ANN DESMET’ – zaterdag 16 februari om 14u30.

We maken een recipiënt met witte wol en raffia. De grondvorm wordt zo opgebouwd dat het met een andere invulling opnieuw kan worden gebruikt.
Voor de compositie gebruiken we geurende materialen, zoals tijm en laurier.
Wispelturige takken, gekleurd met oplichtende mossen en korstmossen ondersteunen de witte helleborus.
Blad van witte abeel vervolledigt.


Deelnameprijs bedraagt 65 euro voor het maken van een bloemstuk met Helleborus incl. koffie en gebak. Vooraf inschrijven is noodzakelijk en dit kan door te mailen naar info@hetwilgenbroek.be . Meer info op onze facebookpagina.

 

‘HELLEBORUS FLORAL AWARD 2019’

Bloemschikwedstrijd waarin de Helleborus verwerkt wordt met als thema ‘HOOP’. De werken van 25 deelnemers worden tentoongesteld in onze serres. Op zondag 17 februari beslist een jury wie deze award wint. Prijsuitreiking om 16 uur. Dit evenement is in samenwerking met ‘Fleurcreatief’.

 

ZATERDAG 23 FEBRUARI OM 14U30

‘De moestuin heruitgevonden’ – Voordracht door Luc Dedeene, co-auteur van het boek ‘Groente- en fruitencyclopedie’. Luc Dedeene is een echte kenner als het over moestuinieren gaat. Hij deelt met plezier zijn passie voor groenten en helpt ons stap voor stap bij het beplanten van een vierkante moestuin. 

 

ZONDAG 24 FEBRUARI OM 14U30

‘Sneeuwklokjes feeëriek’- voordracht door Brigitte Tonneau, tot ontdekking van dit magisch bolgewasje waarvan het toenemend succes ten volle bijdraagt tot de schoonheid van de wintertuin.

 

DEELNAME VOORDRACHT 23 EN 24 FEBRUARI

Voorinschrijving mogelijk d.m.v. storting van 5€ per persoon op rekeningnummer BE24 2800 2619 9838. Graag naam, datum en thema vermelden.

 

TENTOONSTELLING HELLEBORUS

Gedurende de hele maand februari kunt u een heel gamma aan variëteiten van de Helleborus komen bekijken.