Tuintips Mei
04/12/2017 10:18

Wat kan je doen in je tuin in de maand mei:

Controleren:

- Controleer uw buxus op de buxusrups regelmatig. Bij de eerste tekenen van een zwart/groene rups. Bel uw tuinaannemer zodat hij uw buxussen kan behandelen. Reageer snel!

Aanplantingen:

- Het is volop het moment om uw eenjarigen te planten. Wij helpen graag uw bloembakken vullen bij ons in het plantencentrum.

- Nieuw aangekochte planten kunnen de grond in. Bij warm weer geef deze voldoende water bij de aanplanting maar ook in de weken erna.

Onderhoud:

- Snoei voorjaarsbloeiende heesters na de bloei.

- Maai u gazon regelmatig.

- Kuis de plantenborders op en verwijder de vaste planten die het nog steeds niet doen. Men mag nu wel aannemen dat ze de winter niet hebben overleefd. Vervang ze.

- Zet steunmateriaal bij de planten waar u toch bezig bent. Riddersporen en bolhortensia's zullen dit zeker kunnen gebruiken. Gebruik restanten van een afrastering om uw riddersporen e.a. te laten doorheen groeien. Je kunt deze afrasteringdraad ook geleidelijk aan mee omhoog schuiven waardoor de planten veel steviger staan.

Bemesten:

- Borders bewerken met een laagje compost. 

- het gazon bemesten, wij hebben een ruime keuze aan Dcm gazonmeststoffen

- Voor sierplanten en -struiken de hele zomer gezond en rijkbloeiend te houden is het belangrijk om een meststof te kiezen met een hoog kalium- of potasgehalte (K) en een lager stikstof- (N) en fosforgehalte (P). Deze waarden worden op de verpakking weergegeven als NPK-gehalte. Het kalium zorgt voor een rijke bloei en gezonde planten. Dit kan je bij ons in het plantencentrum verkrijgen voor de verschillende plantengroepen.